Uw winkelwagen

25 JAAR TARA VAN DORNBRACHT

Dornbracht Tara is een veelzijdige kraan

Dornbracht Tara kraanDe kranenserie Tara van badkamergigant Dornbracht geldt al meer dan 25 jaar als een icoon van de moderne vormgeving van badkamers. Tara heeft zich als kraan sinds haar introductie in 1992 ontwikkeld tot een vaak gekopieerd en veelvuldig onderscheiden designklassieker. Om het 25-jarig jubileum van het originele ontwerp te vieren, lanceert het bedrijf een nieuwe serie kranen met een hoogglans oppervlak: Cyprum. Tara blijft dus met haar tijd meegaan, en geeft je de keuze om het interieur mee te laten groeien met moderne maar toch universele trends.
 

Een minimalistisch en strak ontwerp

Geen enkele andere kraan als het merk Tara heeft zoveel betekend voor het design in badkamers de afgelopen 25 jaar. Met haar minimalistische en strakke ontwerp, de karakteristieke kruisgrepen om het water te reguleren en de slanke, ronde uitloop brak Tara in 1992 met het idee van hoe een kraan er uit moest zien. Door te breken met de bekende vormen, werd het merk een icoon dat inmiddels door miljoenen consumenten in hun harten gesloten is.

Sindsdien heeft Dornbracht dit succes in haar ontwerpen zonder aflaten voortgezet. In 2008 werd het design van Tara op een subtiele wijze bewerkt, geheel in overeenstemming met de leidraad: “een klassieker verandert men niet, men verfijnt hem.” De diameter van grepen en rozetten werd verminderd en de body van de kraan werd voor een klein deel verlengd. Deze aanpassingen maakten de kraan slanker, rechter en geraffineerder. De contouren van alle Tara-kranen zijn aangescherpt om het ontwerp en vorm van de reeks nog beter tot haar recht te laten komen. De nieuwe afwerking Cyprum zorgt dan voor de rest.

Dornbracht Tara Cyprum
 

Veelzijdig toepasbaar

Andreas Dornbracht, de huidige directeur van het bedrijf, vindt dat deze kranenserie de designprincipes van Dornbracht belichaamt: Proportie, Precisie, Progressiviteit, Persoonlijkheid en Performance. Deze zogenaamde vijf P’s vormen de basis van een duurzame esthetiek. Dit schoonheidsgevoel laat zich niet leiden door huidige trends en smaken, maar juist door universele vormgevingsprincipes die altijd van kracht blijven. Zelfs 25 jaar na haar introductie is Tara nog steeds belangrijk en geldt het merk net als voorheen als een begrip voor de belichaming van nieuw design in de badkamer.
Dornbracht Tara zwart

Kenmerkend voor een klassieker als de Dornbracht Tara is dat ze veelzijdig toepasbaar is. Dit komt onder meer door de veelvoud aan oppervlakken die verkrijgbaar zijn voor de kranen, zoals chroom, platina en champagne tot messing, goud en nu dus ook Cyprum. Daarnaast bevat de reeks ook verschillende matte en gelakte varianten. Dankzij deze veelvoud past Tara in zowat iedere badkamer en keuken, zonder daarbij uit de toon te vallen. U hoeft dus nergens in huis een kraan te hebben zonder een topdesign.

 

Een kraan voor al uw wensen

Met Tara in het Cyprum hoogglans oppervlak bewijst Dornbracht nogmaals de universele toepasbaarheid van de iconische kranenserie. Het rosé-gouden oppervlak uit 18-karaat goud en koper kenmerkt zich door een bijzondere glans die warmte en elegantie uitstraalt. Tara is in vele uitvoeringen voor toepassing bij wastafel, bad, douche en ook als keukenkraan beschikbaar. U kunt de reeks dus overal in huis plaatsen, met een aansluitende look die bij de badkamer of keuken past.

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Kranen