Uw winkelwagen

40 JAAR DURAVIT BADKAMERMEUBELEN

Duravit staat voor Vakmanschap, Design en Innovatie

Duravit c-bonded technologie200 jaar Duravit betekent ook 40 jaar badmeubelproductie – eerst in Hornberg en sinds 1992 in de badmeubelfabriek in Schenkenzell. Dankzij het moderne machinepark en intelligente installaties zijn veel processen geautomatiseerd. Echte perfectie ontstaat echter pas wanneer dat gecombineerd wordt met het vakmanschap van de medewerkers. Met hun kennis en ervaring worden bij Duravit zelfstandig innovatieve ontwikkelingen gerealiseerd, met als meest recente voorbeeld de c-bonded-technologie.
 

Industrie & vakmanschap

Bij de zeer flexibele industriële productie zijn de procedures en processen geoptimaliseerd. Ze sluiten naadloos aan op de ambachtelijke werkzaamheden van de werknemers, die bijna allemaal gediplomeerde timmerlieden of houtbewerkers zijn. Alleen in deze combinatie wordt de hoge kwaliteit van de Duravit-normen gewaarborgd.
 
Het startpunt van het complexe productieproces is het geautomatiseerde platenmagazijn, waar het onbewerkte materiaal computergestuurd wordt opgeslagen. Bij de productiecontrole worden de klantopdrachten gebundeld per materiaalsoort, zodat ze efficiënt en met zo min mogelijk materiaalverlies geproduceerd kunnen worden. Met behulp van de hierdoor ontstane zaagtekeningen worden tijdens de prefabricage de onbewerkte platen op de zaaginstallatie in stukken verdeeld. Vervolgens worden de onderdelen in de vormstraat in de juiste vorm gezaagd en worden de randen afgewerkt. Het volgende station is — afhankelijk van het onderdeel — een van de bewerkingscentra, die alle stappen in de bewerking uitvoeren: van frezen, boren en zagen tot aan het verlijmen van de randen. Sommige onderdelen maken daarna nog een uitstapje naar de lakstraat, waar ze eerst worden geschuurd, dan gelakt en aansluitend eventueel nog gepolijst.

Duravit badmeubel productie
 
De eindmontage van de meubels wordt afhankelijk van de order in meerdere stappen uitgevoerd: bij productie-eilanden of –stations worden bijvoorbeeld afzonderlijke boorgaten en meubelbeslag aangebracht of lades gemonteerd, totdat uiteindelijk het badkamermeubel kan worden gecontroleerd en verpakt.
 
Consoles, c-bonded- en f-bonded-producten, Starck-tonnen, evenals spiegels en spiegelkasten, waar aanzienlijk meer handmatige werkzaamheden voor nodig zijn, worden in één complete handeling bij een productie-eiland geproduceerd.
 

Design & technologie

De consistente designtaal van Duravit gaat veel verder dan alleen de afzonderlijke badkamerproducten. Het ontwikkelingsproces van keramiek, badmeubilair en ligbaden verloopt parallel en komt samen in één totaaldesign. Samen met externe designers werken de medewerkers van Productmanagement en Ontwikkeling voortdurend aan de trends en innovaties van morgen. Hierdoor ontstaan geheel nieuwe uitdagingen, zoals bij de c-bonded-technologie, een wereldwijd unieke procedure waarbij keramiek en meubel zo goed als naadloos met elkaar verbonden worden. Jarenlange ervaring en knowhow vormen de basis voor dit soort complexe en onafhankelijke innovatieve ontwikkelingen.

Duravit lade-indeling
 
Het badkamermeubelassortiment van Duravit bestaat uit zeven lijnen, waarvan het design steeds afgestemd is op een bepaalde badkamerserie, en nog eens zes badkamermeubelseries, die flexibel gecombineerd kunnen worden met verschillende keramiekseries.
 
Over het algemeen kunnen alle meubels op maat gemaakt worden aan de hand van de order van de klant. Met 46 verschillende soorten oppervlakken - decor, hout of lak – resulteert dat in een oneindig aantal variaties.
 

Kwaliteit & duurzaamheid

Bij de keuze van de gebruikte materialen richt Duravit zich op de allerhoogste kwaliteit: de leveranciers van multiplexplaten, echt-hout-fineren, lak, ABS-kantenband, meubelbeslag en verlichting worden zorgvuldig gekozen en zijn al jarenlang partner. Elk meubelstuk dat gereed is, ondergaat een volledige kwaliteitscontrole op het gebied van functionaliteit, verwerking en oppervlak.
 
Gedurende het ontwikkelingsproces worden er bovendien omvangrijke controletesten uitgevoerd in de eigen klimaatkamer, om te kunnen garanderen dat de meubels en materialen ook bestand zijn tegen extreme omstandigheden (bijv. hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen).
 
Duravit wastafels
 
De productielocatie in Schenkenzell voldoet aan de meest recente standaarden wat betreft milieutechniek en energie-efficiëntie. Duravit heeft hiervoor geïnvesteerd in de nieuwste systemen, waarbij de nadruk is gelegd op de verhittingsinstallatie voor de recycling van houtafval, een afzuig- en filtersysteem dat optimaal is afgestemd op de behoefte, en de verfinstallatie.
 
De uitstekende energiebalans is mede te danken aan een nieuw intelligent ledverlichtingsconcept. Het energieverbruik is hierdoor met 10% afgenomen. Bovendien worden er alleen houtsoorten gebruikt met het PEFC-certificaat, en laksoorten met de Duitse variant van het Nederlandse Milieukeur, Der Blaue Engel.

 

 


Gepubliceerd in: Badkamermeubels