Uw winkelwagen

AXOR DESIGN DOUCHES

Axor douches

Hansgrohe AxorWat we zoeken in een relatie met de grote designers en ontwerpers van onze tijd is niet simpelweg een nieuwe vorm voor een kraan of een douche," zegt Philippe Grohe, hoofd van het merk Axor "We willen letterlijk een ommekeer teweegbrengen tussen de relatie van de mens en zijn meest kostbare element: water". Tijdens de Cersaie beurs in Bologna Italië zal Axor ruimte bieden aan het presenteren van de resultaten van twee nieuwe internationale "dromers" die bijdragen aan deze massale zoektocht: Het Japanse Nendo en het Zweedse Front Design.

 

Een uitnodiging om het ontwerp of gebruik van de douche te heroverwegen heeft twee installaties opgeleverd die de culturele en geografische afstand tussen de verschillende ontwerpers reflecteert: terwijl Nendo zich laat inspireren door emoties en het verbinden van elementen vindt Front Design creativiteit in de oorsprong van hun nationale badcultuur.

 

"De oorsprong van beide ontwerpen beweegt zich en verandert het punt van waarneming", verklaart Philippe Grohe "het is fascinerend om te zien hoe het ontwerp van Front Design iets wat normaal gesproken aan het oog onttrokken wordt, verandert in een boeiend en origineel concept ".

Axor douches

 

Front Design bekeek het pad van het water in zijn meest oorspronkelijke vorm, zij wilden de aandacht vestigen op de technische componenten van een douchesysteem. Een aanpak die onderdeel uit maakt van hun filosofie om de meest archetypische verschijning van het object zoals in dit geval: pijpen, afsluiters, fittingen en trechters een hoofdrol te geven in het ontwerp.

 

Nendo gaat bij zijn project "Waterdream" uit van de ervaringen en emoties die verbonden zijn aan water en licht. Deze elementen symboliseren als geen andere “het leven” en een bundeling hiervan in een douche creëert een spirituele en sensuele dimensie die een bron vormt voor regeneratie.


Gepubliceerd in: Douche