Uw winkelwagen

AXOR STARCK V EEN REVOLUTIONAIRE WASTAFELMENGKRAAN VAN HANSGROHE

Axor Starck V

Axor Starck V wastafelkraanAxor van Hansgrohe introduceert een revolutionair wastafelmengkraan die de vitaliteit en emotie van het water weet weer te geven. De eerste transparante wastafelmengkraan, Axor Starck V, werd in samenwerking met Philippe Starck tot leven gebracht.

 

"Het vortex fenomeen heeft mijn vader, Klaus Grohe, meerdere jaren bezig gehouden", verklaart Philippe Grohe, directeur van Axor. "Zijn intuïtie dat water zichtbaar kon worden gemaakt door het creëren van een vortex , was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de Axor Starck V. In de designer Philippe Starck hebben we niet alleen een partner gevonden om een vorm rond de draaikolk te maken, maar ook een waardevolle sparringpartner in het ontwikkelingsproces."

 

Uiteindelijk werd de realisatie van het project niet mogelijk gemaakt door creativiteit en vastberadenheid alleen, maar ook door technische knowhow en meer dan 100 jaar ervaring in het omgaan met water. Het resultaat is volgens Philippe Starck een kraan die het absolute minimum vertegenwoordigt: volledig transparant, bijna onzichtbaar en vergezeld van de bijzonderheid van een vortex .

Starck V kranen van Axor

Verbinding maken met water door de Vortex

Al meer dan 20 jaar een menselijke interactie met water en interieur is de kern van Axor’s innovaties. Axor Starck V is één van de meest prominente vertalingen van dit idee: met de schoonheid en de dynamiek van de vortex en het vermogen om een basisproduct te transformeren naar een waardevolle bron, overbrugt deze wastafelmengkraan de kloof tussen de functionele en emotionele aspecten van water aan de wastafel.

 

Axor Starck V, organisch ontwerp en de esthetiek van transparantie

Het organische , transparante ontwerp van Axor Starck V geeft het een spannende , maar toch ingetogen aanwezigheid . Naast het bedienen van de technische functie van het zichtbaar maken van water, gaat Axor Starck V door zijn esthetische transparantie op in zijn omgeving waardoor er sprake is van een dematerialisatie. De openlijk ontworpen tuit draagt bij aan de natuurlijke waterervaring: de opwaartse, wervelende beweging van het water en zijn "vrije val" in de wastafel leidt tot een gevoel van vreugde en geluk.

 

Het ervaren van water door middel van technologie en innovatie met Axor Starck V

Trouw aan de Hansgrohe principe van vorming van zeer esthetische, functionele en duurzame badkamer producten, bevat Axor Starck V een veelvoud aan innovaties die tezamen een hele nieuwe categorie van wastafelmengkranen definieert. Zo is bijvoorbeeld de bovenzijde vervaardigd uit het organische materiaal kristalglas dat zeer duurzaam is. Met een debiet van 4 liter / min bespaart Axor Starck V water zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring. De open , draaibare en afneembare tuit biedt extra comfort: een flexibele installatie in combinatie met de wastafel en een eenvoudige reiniging in de vaatwasser.


Gepubliceerd in: Kranen