Uw winkelwagen

BADKAMERVERLICHTING

Badkamerverlichting

Het belang van een attractieve badkamer en de impact die deze ruimte op het menselijk gevoel van welbehagen heeft is bekent, een mooie en sfeervolle badkamer vermeerdert de levenskwaliteit. We leven in een stressvolle samenleving en mede daardoor is de badkamer geëvolueerd naar een plek met een aangename en rustgevende inrichting die gericht is op individuele wellness en ontspanning.
De juiste badkamerverlichting kan daar een enorme bijdrage aan leveren. Niet alleen in de zin van functionaliteit van badkamerverlichting, maar zeker ook in de zin van het creeëren van sfeer en beleving. De verlichtingsmogelijkheden van vandaag de dag gaan allang niet meer over een enkele plafonniare maar hebben zich ontwikkeld tot technisch geavanceerde producten met een aantrekkelijk design waarbij vooral het lichteffect belangrijk is. Enerzijds om de juiste sfeer te creeëren, maar uiteraard ook om alle functionele taken uit te oefenen. Begin daarom bij het indelen eerst met het belangrijkste licht: de verlichting in de spiegel, douche en bad, en vul dit aan met lichtarmaturen die de badkamer extra sfeer en warmte geven.

Algemene Verlichting

De verlichtingssterkte van de algemene verlichting in de badkamer moet voldoende hoog zijn om veilig in de ruimte te bewegen. Spots uitgerust met halogeenlampen met een brede lichtbundel zijn hiervoor uitermate geschikt en bovendien dimbaar. Speciale aandacht gaat uit naar de spiegel waar men zich scheert en opmaakt, vooral het vermijden van schaduwwerking is hier belangrijk. Dit kunt u realiseren door het plaatsen van diffuse verlichting waarbij het gezicht volledig wordt aangestraald en u dus de persoon verlicht en niet de spiegel.

Sfeerverlichting

Een aangepaste sfeer brengt je in de juiste stemming. Met LED verlichting in de douche of als lichtlijn onder het bad worden subtiele accenten aangebracht in de ruimte. Het lichtniveau laten dalen d.m.v. dimmen verzekert gezelligheid en intimiteit, vergelijk het gerust met het effect van kaarslicht. Ook indirecte verlichting d.m.v. uplighting zal bijdragen tot een diffuse en warme verlichting.


Gepubliceerd in: Accessoires Gerelateerde artikelen: Accessoires, Badkamerverlichting, verlichting