Uw winkelwagen

BELGISCH HARDSTEEN IN DE BADKAMER ARDUIN

Belgisch hardsteen

belgisch-hardsteen-bad-1

Belgisch hardsteen is zeer breed toepasbaar in de badkamer, vroeger vond U het alleen terug in heel wat kerken, kloosters en andere monumentale gebouwen. De laatste jaren heeft men de charme van deze gepatineerde tegelvloeren herontdekt. Belgisch hardsteen wordt steeds populairder in diverse toepassingen in de badkamer, Belgisch hardtseen is een natuursteen met een eenvoudige, eerlijke en natuurlijke charme die met het ouder worden alleen maar mooier wordt. Belgisch hadsteen of arduin zoals deze ook wel wordt genoemd is hard, slijtvast en weinig poreus en daardoor uitstekend geschikt als vloer of wastafelblad. Arduin is, net als kalksteen, een sedimentair gesteente.

belgisch-hardsteen-wastafel

Vele honderden miljoenen jaren geleden gevormd, is het een stille getuige van de evolutie van de aarde. Belgisch hardsteen zit immers vol versteende weekdiertjes, schelpen en planten. Als je goed kijkt, vind je ze terug in de gepolijste steen. Belgisch hardsteen is, een zeer dankbare steen. Belgisch harsteen heeft een natuurlijke uitstraling welke niet door een kramische tegel is te evenaren. Het heeft de eigenschap hard te zijn, maar is toch zacht bewerkbaar. Naargelang de afwerking gaan de tinten van blauw naar bijna zwart.

belgisch-harsteen-badArduin is een geliefde natuursteensoort, met een lange en succesvolle traditie. Van deze eigenschappen maakt Bad & Design dankbaar gebruik bij de uitvoering van de badkamer. In onze badkamerideeen vind U hiervan vele voorbeelden.


Gepubliceerd in: Natuursteen Gerelateerde artikelen: Belgisch hardsteen, Natuursteen