Uw winkelwagen

CEA LUTEZIA BADKAMERKRANEN

De CEA LUTEZIA kraan combineert verfijning en uitzonderlijk gebruiksgemak

CEA Lutezia badkamerkranenEen creatie van klassieke inspiratie, even elegant als krachtig en van grote technologische waarde. LUTEZIA, ontworpen door Jean-Michel Wilmotte voor CEA, is de kraan van morgen die de erfenis van gisteren siert. Een eigentijdse interpretatie van de traditionele hydraulische klephendels, typerend voor het begin van de twintigste eeuw, is een eerbetoon aan de stad Parijs die deze naam in het oude Gallië droeg. De CEA LUTEZIA kraan collectie is gemaakt van roestvrijstaal AISI 316L en verkrijgbaar in alle metaal afwerkingen. Een bijzonder eerbetoon is de keuze van het Parijse hotel Lutetia voor de wastafel inbouwkranen, de inbouw badkraan met overloop- vulcombinatie en de douchemengkraan met handdouche in de roestvrijstaal AISI 316L afwerking.

CEA Hotel Lutetia
 
 
 

Hotel Lutetia

Het Hotel Lutetia is een topstuk van de Franse art-de-vivre, een cultbestemming in de Parijse en internationale culturele scène. Het hotel is in 1910 op de linkeroever in Parijs geopend en na meer dan een eeuw geschiedenis is het volledig gerenoveerd door de architect Jean-Michel Wilmotte. Het doel hierbij was om elk spoor van het oorspronkelijke gebouw te verbeteren zonder zijn charme en historische waarde te veranderen.
CEA LUTEZIA badkraan
 
 
 

Eigentijdse Art Deco

De Art Déco en art nouveau omgeving mengen zich met elementen van eigentijdse smaak, waarbij de aandacht voor detail voorop staat. Het project is gebaseerd op de wens om de grootte van de ruimtes te vergroten, om gasten meer comfort en welzijn te bieden. Dit heeft de creatie van een patio en een SPA ruimte mogelijk gemaakt die profiteren van natuurlijk licht, waardoor de chromatische en materiële contrasten van de architectuur verder worden benadrukt. Op maat gemaakte oplossingen zijn ontwikkeld voor elke ruimte, waarbij stilistische vereisten worden gecombineerd met de historische beperkingen van het gebouw. Alle meubels zijn perfect geïntegreerd in de technische systemen, voor een op maat gemaakt resultaat. De eiken lambrisering met blauwe en grijze afwerking valt op, met het opvallende driedimensionale weefeffect van het houtwerk.

CEA LUTEZIA wastafelkraan
 
 
 

Badkamers in Carrera marmer

De grijze aders van Carrera marmer waarmee het interieur van de badkamers is gedecoreerd worden afgewisseld met het roestvrijstalen materiaal van de CEA LUTEZIA badkamerkranen. Zijn naamgeving en klassieke inspiratie is daadwerkelijk gebaseerd op het Hotel Lutetia, waar de inbouwkraan met zijn opvallende klassieke bedieningshendels uiteindelijk weer bij mag dragen aan het creëren van nog eens 100 jaar geschiedenis.
 

CEA Lutezia badkranen

 

 

 

 

 

CEA LUTEZIA inbouwkraanCEA LUTEZIA


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Kranen