Uw winkelwagen

COTTO D'ESTE BRENGT TEGELS NAAR EEN NIEUW NIVEAU

Vloertegels en wandtegels van Cotto d'Este voor een ambitieus interieurdesign

Cotto d'Este Vanity tegelsDe warmte van Woodland, de verfijnde luxe van Vanity marmer en de elegantie van Pietra d'Iseo zijn de nieuwe tegels die Cotto d'Este onlangs introduceerde.

Al meer dan 20 jaar is Cotto d'Este een referentiepunt in de wereld van luxe keramische tegeloppervlakken, met een unieke plek op het gebied van vloertegels en wandtegels. Dankzij het ongeëvenaarde scala van afwerkingen, ontwerpen, afmetingen en diktes, van ultrasone platen tot 14 mm en 20 mm dik steengoed. Het merk, dat altijd bekend staat om zijn toewijding aan zowel esthetische als technologische innovatie en onderzoek, is in de loop der jaren een belangrijk referentiepunt geworden voor toonaangevende architecturale studio's en ontwerpers, die met hen een dynamische en constructieve dialoog aangingen. De nieuwe producten gepresenteerd op Cersaie 2018 bevestigen de voortdurende inzet van Cotto d'Este voor esthetisch, zintuiglijk en technologisch onderzoek met nieuwe diktes, afmetingen en afwerkingen.

Cotto d'Este Woodland houtlooktegels
 

Technologische innovatie

Met de collecties gepresenteerd op Cersaie 2018, evenals het esthetische onderzoek, neemt het merk een belangrijke nieuwe stap vanuit een technologisch oogpunt: Kerlite, de gelamineerde keramische tegels met pionierswerk van Cotto d'Este, zal worden gepresenteerd in collecties met een dikte van 6,5 mm en een afmeting tot 120x260 cm. Dit breidt het assortiment producten, dat tot nu toe bestond uit producten van 5,5 mm en 3,5 mm dik in een formaat van 100x300 cm, verder uit om met nog meer verscheidenheid tegemoet te komen aan de vele vereisten van interieurontwerp en architectuur. In de nieuwe dikte behouden de Kerlite platen de exclusieve glasvezelversterking die een extra, uitstekende impact heeft op de sterkte van deze ultradunne tegels.

Cotto d'Este Woodland tegels
 

De zoektocht naar schoonheid

Allereerst is er een van de nieuwe 2018-producten, de Woodland-collectie, een familie van ultradunne porcellanato oppervlakken, geïnspireerd op de kostbare kwaliteiten van hout. Het Woodland-concept begon met een creatieve beoordeling om de meest waardevolle houtsoorten te bepalen. Deze keer bracht het voortdurende esthetische onderzoek van Cotto d'Este de wereld rond om de aderen, de knopen, de kleuren en de tonen van de kostbaarste houtsoorten te bestuderen. De oppervlakken van Woodland zijn het resultaat van deze creatieve reis en reproduceren met extreme nauwkeurigheid en een uitzonderlijke driedimensionaliteit de eigenschappen van hout. Deze worden geherinterpreteerd met hedendaagse kleuren en tonen, in overeenstemming met de nieuwste smaken voor het interieur en de internationale architectuur.

Cotto d'Este Woodland vloertegels
 

Cotto d'Este Woodland Soft en Wild houtlooktegels

De nieuwe collectie van houtlooktegels bestaat uit twee oppervlakken: Soft - met een meer delicate en verfijnde uitstraling - en Wild - met een kenmerkende stijl, waarbij de aders en de knopen van het hout beter zichtbaar zijn. Woodland Soft is beschikbaar in Atlantic, Boreal, Tropical, Teak en Ebony, terwijl Woodland Wild wordt geleverd in Arden, Groove en Walden. Arden heeft een meer neutrale impact, Grove een sterker, donkerder personage en Walden is lichter, roept wit op, 'rustiek 'hout. In de Soft-versie biedt Cotto d'Este met Woodland een breed scala aan keuzes. Atlantic Soft is de lichtste, in lijn met de hedendaagse Scandinavische of Scandinavische look. Boreal Soft is ook licht, maar de kleur is warmer en levendiger. Het Tropical Soft oppervlak, fluweelachtig en glad, geeft een gevoel van diepte, opwarming en verrijkt elke omgeving in de woning of in commerciële ruimtes. Teak Soft is geïnspireerd op het bekende hout uit Birma, met zijn warme en uitnodigende tonen, terwijl Ebony Soft is gemodelleerd naar het kostbare hout van India, Indochina, Maleisië en Ceylon. De typische strepen in Ebony Soft worden gesuggereerd met sterke, donkere kleuren voor een meer subtiel effect. De nieuwe Woodland houtlooktegels zijn beschikbaar in 20x120 cm en in de nieuwe 30x240 cm afmetingen, beide in de nieuwe dikte van Kerlite plus 6,5 mm.

Cotto d'Este Vanity badkamertegels
 

Cotto d'Este Vanity tegels in Touch en Glossy

In Cersaie 2018 presenteert Cotto d'Este, samen met Woodland, ook Vanity, een verzameling keramische tegeloppervlakken die de schoonheid van de meest elegante, minimalistische vormen van marmer kenmerken. Subtiele patronen, lichte nerven en zachte schaduwen vormen de ontwerpen van deze collectie, die zijn inspiratie heeft gehaald uit de steen die wordt gebruikt in de meest inspirerende voorbeelden van de klassieke cultuur. Net als voor een beeldhouwwerk uit de Italiaanse Renaissance, heeft Cotto d'Este voor Vanity gezocht naar het fijnste marmeroppervlak, waardoor de aderen op de grote dunne tegelplaten subtiel worden weergegeven. De beschikbare marmer oppervlakken voor de Vanity tegels zijn: Bianco Luce, Bianco Statuario en Dark Brown, verkrijgbaar in touch en glossy oppervlakken. Touch is een nieuwe functie dit jaar. Deze afwerking, voor het eerst gepresenteerd op Cersaie 2018, is een nieuw oppervlak, zacht, fluweelachtig en aangenaam om aan te raken.

Cotto d'Este Vanity tegels
 

Cotto d'Este Vanity tegelplaten met bookmatch

Vanity Bianco Statuario roept het karakter op van de typische steen van de Apuaanse Alpen, met zijn kalkachtige, kristalheldere witte patroon met grijze aderen. Het patroon is verfijnd, bijna een toespeling, zoals in de meest exquise kwaliteit van het originele marmer. Het marmertegel bookmatch ontwerp spiegelt de tegelplaten en completeert deze versie met een nog verfijndere, en meer onderscheidende look. Traditioneel bereikt in marmer door dezelfde steen in twee spiegelende platen te snijden, is de bookmatch van de Cotto d'Este Vanity tegelplaten gemaakt met extreme grafische precisie voor een bijzonder geraffineerde look, synoniem voor de hoogste kwaliteit en daarmee ook geschikt voor de meest luxueuze projecten.

In de Bianco Luce afwerking roept Vanity een bijzonder kenmerk op van Carrara-marmer, zowel dicht als puur, belicht met fijne zilverstralen die de zuivere witte achtergrond accentueren. Dark Brown daarentegen is geïnspireerd op een Spaans marmer, met bruine en beige tinten en een karakteristiek troebel effect. Cotto d'Este Vanity wordt getoond in de Kerlite 120x260cm en 120x120cm versies, met een nieuwe dikte van 6.5mm.

Cotto d'Este Pietra-d'Iseo tegels
 

Cotto d'Este Pietra d'Iseo tegels

Cotto d'Este presenteert ook de nieuwe Pietra d'Iseo vloertegels en wandtegels die geïnspireerd zijn op de typische Lombardische steen. De Ceppo di Grè, die werd gebruikt om de paleizen, villa's en monumenten te bouwen die de historische uitstraling van de stad Milaan kenmerken. Het oppervlak van deze steen, met zijn onregelmatige ontwerp en toon op grijstinten, voegt karakter en tegelijkertijd een gevoel van verfijning toe aan elke omgeving, dankzij de verscheidenheid aan formaten. Pietra d'Iseo is verkrijgbaar in de uitvoeringen 120x260cm, 120x120cm, 60x120cm, 60x60cm, alle in de nieuwe dikte van Kerlite plus 6,5mm en in de 75x75cm-versie in 20mm dik. Perfect voor buitenruimten en als vloertegels voor horizontale oppervlakken die meer aan voetverkeer worden blootgesteld.

Samen met de nieuwe collecties, die allemaal voorzien zijn van Protect antibacteriële technologie van Microban, presenteert Cotto d'Este ook toevoegingen aan de Elegance tegelcollectie in 5,5 mm dik. Net zoals aan de Blustyle, het deel van het merk Cotto d'Este met tegelproducten in de meer traditionele dikte.

 

 

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Tegels