Uw winkelwagen

DUSCHOLUX CX DESIGN IN OPTIMA FORMA

Duscholux CX

Duscholux CX vrijstaand badDuscholux CX is een product van de samenwerking tussen het internationaal vermaarde architectenbureau Conix uit Belgie en Duscholux. De innovatieve serie creëert een ruimtelijk effect doordat de verschillende onderdelen uit één geheel lijken te bestaan. Het roept met zijn ultieme en strakke, bijna onderkoelde rechtlijnigheid van vormen een compromisloze beknoptheid op die niet anders kan dan fascineren.

De ontwerpers lieten zich inspireren op het principe van origami. Door het materiaal te benaderen als een blanco blad papier en het te behandelen volgens een snij- en vouwproces, creëerden ze een nieuwe vormentaal gekenmerkt door de gelimiteerde mogelijkheden van papierbewerking. Het pure, minimalistische ontwerp creëert net het tegenovergestelde effect: een aangename, warme atmosfeer. Deze dualiteit wordt nog extra onderstreept door het contrast tussen de witte elementen (bad, douchebak, wastafel) en het Cleartec spiegelglas. De CX Bad-Series van Duscholux bestaan uit een vrijstaand bad, een wanddouche en een geïntegreerde dubbele wastafel. Alle elementen zijn voorzien van een `Cleartec coating die op basis van nano-technologie het aanhechten van vuil en kalkaanslag op het oppervlak vermindert.

Onlangs werd deze Duscholux collectie bekroond met een Good Design Award. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.


Gepubliceerd in: Sanitair Gerelateerde artikelen: Baden, Badkamers, Duscholux, Sanitair, vrijstaande baden