Uw winkelwagen

GEESA HAIKU ACCESSOIRES DOOR MARCEL WANDERS

Geesa Haiku.

Geesa Haiku accessoiresGeesa introduceert een collectie badkameraccessoires met internationale allure, ontworpen door Marcel Wanders. De samenwerking heeft geleid tot een collectie badkameraccessoires waarvan de fraai ontworpen details de hele badkamer naar een hoger niveau tillen. De lijn wordt op de markt gebracht onder de naam "Haiku". Een Haiku is van origine een Japans, visueel gedicht. Volgens directeur Ben van der Steen van Geesa sluit de Haiku-collectie hierop aan en is het poëzie voor de badkamer; onweerstaanbare sanitair juwelen die overal zullen schitteren.

 

De Haiku collectie kent een vrije opzet en laat verrassende combinaties toe van verschillende materialen als hoogglans chroom, wit keramiek en donker wengé hout. De collectie omvat meer dan 40 verschillende artikelen die tegelijkertijd veel keuzevrijheid maar ook eenheid in vorm bieden. Strakke en organische vormen kunnen in deze lijn gecombineerd worden. De strakke lijnen van het planchet bijvoorbeeld, contrasteren met de bijna wulpse vormen van het keramiek, maar vormen tegelijkertijd een harmonieus geheel. Diverse artikelen zijn voorzien van een magneet waardoor ze onverstoorbaar kunnen blijven staan. De lijn kan ook buiten de badkamer gebruikt worden; behalve de artikelen die je in de badkamer verwacht, zijn er in de collectie bijvoorbeeld ook een champagnekoeler, een kandelaar, vazen en fotolijstjes opgenomen.

 

Voor topontwerper Marcel Wanders hebben de drie delen van een Japanse Haiku ieder voor zich inhoud en betekenis, waarbij ze gezamenlijk kunnen leiden tot onvergetelijke poëzie. "Dingen zijn niet mooi of lelijk op zich" dingen worden wat ze kunnen zijn in de context van hun omgeving. De serie badkameraccessoires die ik voor Geesa heb ontworpen betreffen het soort beeldende poëzie die mij in de Haiku zo vervoert.

 

De Geesa Haiku collectie bestaat onder andere uit chromen en houten planchetten, glashouders, handdoekringen, toiletrolhouders, toiletborstelhouders, diverse haken, zeepdispensers, vazen en verder een badgreep, spiegel, champagnekoeler, waxinelichthouder, kandelaars en een fotolijst.

 


Gepubliceerd in: Accessoires Gerelateerde artikelen: Accessoires, badkameraccessoires, Geesa, Haiku