Uw winkelwagen

HOUTDECORTEGELS VERBINDEN BINNEN EN BUITEN

Houtlooktegels een droom voor buiten

supergres travel tegelsNatuurlijke designs en duurzame materialen: dat is de overwegende trend voor interieur en exterieur dit jaar. Niet enkel met het gebruik van houtlooktegels maar eigenlijk zie je overal terug dat binnen- en buitenruimte steeds meer gaan overlappen, en het idee dat de twee – zeker met warm en aangenaam weer – vloeiend in elkaar over kunnen lopen is duidelijk populair. Dit leidt tot een grenzeloze beleving van de ruimte, waarbij de tuin sterk betrokken wordt bij de woonruimte. Houtdecortegels zijn hier het perfecte voorbeeld van. Voor wie zijn of haar huis gaat (her)inrichten, zijn er dan ook veel materialen en producten te vinden om buiten zithoeken en lounges te realiseren die een duidelijke verbinding hebben met het interieur binnen in de woning.

 

Hoge kwaliteit tegels met houtlook is de trend

Op het gebied van meubels is er een duidelijke trend om duurzame houtsoorten te gebruiken in stoelen, loungebanken en tafels. Natuurlijke tonen en minimalistische designs laten het hout er prachtig uitkomen. Dat wordt gecomplementeerd met lichte materialen, zoals glas, aluminium en plastic. Het mixen en matchen van verschillende ontwerpen is heel erg in: leefruimtes buiten worden dus ingericht met verschillende modellen stoelen en tafels maar lopen vanuit de houtlook tegelvloer bezien, door van binnen naar buiten.

Atlas Concorde Doga

 

Buiten leven met verbinding naar het interieur

Op creatieve manier wordt de tuin steeds meer betrokken bij de leefruimte. Dat betekent dat veel van de duurzame meubels zowel voor binnen als buiten geschikt zijn, en water- en zonlichtbestendig zijn. Betegeling voor buiten spiegelt het gebruik van hout in de stoelen en tafels, want keramieken tegels met houtprints worden hier steeds meer ingezet. Deze vloertegels simuleren hout zo goed dat de grens tussen binnen en buiten nog verder vervaagt. Buiten dineren aan een grote tafel op een houtlooktegelvloer wordt dan ook heel gewoon.

Atlas Concorde Axi tegels

 

Het zwembad staat ook centraal

In de nieuwe binnen en buitenruimte is een speciale plek ingeruimd voor het zwembad. Een verzonken poel met slanke en verleidelijk ronde lijnen of een vrijstaand bad met een sterk design, is te vinden in veel van de nieuwste ontwerpen. Ook spectaculaire watervallen, en grote zwembaden met luxe jacuzzi’s en waterjets, afgewerkt met mooie LED sfeerverlichting, geven deze nieuwe ruimte een exotisch tintje. Ook rondom het water worden er weer houtdecortegels ingezet, wat een moderne en elegante uitstraling geeft.

Ariana Legend tegels


Gepubliceerd in: Tegels