Uw winkelwagen

INVENTUM KOKEND WATERKRAAN IN STRAK DESIGN

Inventum keukenkranen

inventum-keukenkraan

Inventum ontwikkelde de innovatieve AquaSpot in eigen huis. Er is bewust gekozen voor een set van kookkraan met boiler en aansluitset. Zij horen als één systeem bij elkaar en zijn dan ook niet los van elkaar te gebruiken. De boiler is tevens de warmwaterbron voor de gewone mengkraan op het keukenaanrecht. Bij de aanschaf van een AquaSpot slaat de consument meerdere vliegen in één klap.

Drie designmodellen
AquaSpot biedt keuze uit drie modellen kokend waterkranen: Lucca, Celestina en Agostina. Voor het design tekende Mathis Heller van WeLL Design. Deze gerenommeerde ontwerper is internationaal bekroond met diverse designprijzen. Bewust laat AquaSpot zich qua vorm en uitvoering uitstekend combineren met chromen mengkranen van bekende kranenleveranciers. Dat is belangrijk, omdat een kookkraan altijd samen met een mengkraan het aanrecht siert. De kookkraan is 360 graden draaibaar en tot maximaal 12 centimeter in hoogte verstelbaar. Handig, want een kopje heeft nu eenmaal een ander formaat dan een hoge pan.
inventum

Installatievriendelijk
De AquaSpot boiler is tevens de warmwaterbron voor de gewone mengkraan. De boilercapaciteit bedraagt 6 liter kokend water via de kookkraan of 15 liter warmwater (instelbaar tussen 35-75 °C) via de gewone mengkraan. Dankzij het vermogen van 2.100 Watt laadt de boiler in slechts 23 minuten een nieuwe watervoorraad tot het kookpunt op.

Ook in het keukenkastje is de AquaSpot boiler een topinnovatie. In de boilerkast zit de inlaatcombinatie voor de wateraansluitingen al gemonteerd. Dit installeert zo’n 50% sneller en oogt veel mooier. De wirwar van koppelstukken en andere verbindingen in de keukenkast is verleden tijd. De boiler wordt geleverd met een geïntegreerde aansluitset en vier slangen (koud waterleiding 12 mm, warm- en koud waterslang en een kokend waterslang met unieke koppeling aan de kraan). Hiermee zijn alle waterfuncties op de kookkraan én mengkraan aan te sluiten.

IntelliProtect topveiligheid
Kokend water uit de kraan kan risico’s geven bij een moment van onachtzaamheid of bij gebruik door kinderen. Daarom heeft Inventum een gepatenteerd veiligheidssysteem ontwikkeld: IntelliProtect.
IntelliProtect biedt drie veiligheids niveaus: één, twee of drie keer drukken en daarna de toets ingedrukt houden om het kokend water te laten stromen. Er is dus altijd een bewuste combinatie vereist om veiligheid te kunnen bieden. Bijzonder is ook de ‘Push-to-Fill’-functie. Wanneer deze is ingesteld, blijft het kokend water continu stromen nadat de drukknop op de kraan 10 seconden is vastgehouden. Eén druk op de knop en de waterstroom stopt weer


Gepubliceerd in: Kranen Gerelateerde artikelen: Inventum, keukenkraan, Kranen