Uw winkelwagen

KRONOS LE REVERSE EN PORFIDO TEGELS

Stone Project Kronos Porfido en Le Reverse bieden imperfecties

Kronos Le Reverse vloertegelsKronos Ceramiche tegels heeft door een zorgvuldige studie van natuursteen twee verschillende tegelcollecties gecreëerd, Le Reverse en Porfido. Deze zijn met dezelfde logica ontwikkeld waarbij de kleine onvolmaaktheden in steen, die door het verstrijken van de tijd ontstaan, een toegevoegde waarde vormen in het oppervlak van vloertegels. Voor de Le Reverse en ook voor de Porfido vloertegels omarmt Kronos de filosofie van WABI-SABI, waarin elke onregelmatigheid synoniem staat voor de schoonheid van imperfectie en daarmee van een uniek exemplaar. Design, mode en levensstijl onthullen een nieuwe trend uit Japan, samengesteld uit twee woorden: Wabi, wat eenvoud en elegantie zonder franjes betekent, en Sabi, die verwijst naar het verstrijken van de tijd en het vermogen om de schoonheid van imperfectie te ontdekken. Kronos tegels neemt deze inspirerende filosofie over en past het toe op het zoeken naar producten met een sterke natuurlijke inspiratie, zoals steen.

Kronos Le Reverse tegels
 

Le Reverse tegels van Kronos

De tegels Le Reverse zijn ontstaan uit een diep verlangen om de natuurlijke elementen te bestuderen en de tweevoudige essentie van steen als inspiratie voor vloertegels aan het licht te brengen. De voorouderlijke verschijning, oud en geërodeerd door het verstrijken van de tijd, wordt geïnterpreteerd door de oppervlakte afwerking van Antique. Terwijl een meer intieme en verborgen kant, die alleen zichtbaar wordt wanneer de vloertegel wordt gesneden, een houding van sobere elegantie onthult en daarmee de Elegance afwerking toont. De textuurstructuur van Carved, een meer gebeeldhouwd oppervlak, completeert de Le Reverse serie die zowel beschikbaar is in 10 mm alsook in 20 mm. Meer onderzoek naar de perfectie van imperfectie vormde de inspiratie voor het prachtige ontwerp van de Heritage edge, een bewerkte tegelrand afwerking die met behulp van industriële technieken een handgehakt gebaar nabootst. Het kleurenpalet omvat 2 neutrale tinten en een licht- en donkergrijs, die zowel in een natuurlijke en in een gepolijste afwerking beschikbaar zijn.

Kronos Porfido tegels
 

Ook Porfido tegels personaliseren

De Porfido tegelserie is, net zoals Le Reverse een gepersonaliseerde keramische tegelcollectie, geïnspireerd op de natuurlijke elegantie van gehouwen steen. Het bijzondere is dat deze series zich richten op een totaalbeeld (van vloer tot wand en badkamermeubel) en mono materiaal creëert met een op maat gemaakt, omhullend gevoel. De digitale print wordt met hypermoderne technologie op de vloertegels en wandtegels aangebracht en geeft (inclusief de onvolmaaktheden) het uiterlijk van natuursteen perfect weer.

Kronos Ceramiche is een merk met een ervaring van dertig jaar, gevestigd in Fiorano Modenese, in het hart van de belangrijkste keramiekstreek van Italië. Stilistisch onderzoek, de technologische innovatie van elk product, op maat gemaakte, gepersonaliseerde ontwerpen voor elke klant; dit is wat achter het internationale succes van het merk schuilgaat.

Kronos tegels gevelKronos buitentegels

 

 


Gepubliceerd in: Tegels