Uw winkelwagen

LAUFEN ALESSI ONE BADKAMER

Laufen Alessi one

Laufen Alessi one badkamerILBAGNOALESSI One van Laufen is een badkamerontwerp dat al jaren de woondesign wereld heeft betoverd. Het wordt gekenmerkt door een tijdloze vorm, sprankelende fantasie en een vleugje excentriciteit. Dit design award winnende ensemble is de creatie van de Italiaanse sterontwerper, Stefano Giovannoni. Hij heeft het handschrift van het designmerk Alessi met de ideeën van drie internationale grootmeesters op het gebied van badkamerinrichting gecombineerd: naast Laufen Bathrooms (keramiek en baden) hebben Oras (armaturen) en Inda (meubilair, accessoires) het concept mee ontwikkeld. IlBagnoAlessi One is de romantische zielsverwant van het kubieke IlBagnoAlessi Dot. De keramische elementen van een badkamer worden beschouwd als de stijlbepalers van de badkamer. In het geval van ILBAGNOALESSI One spelen zij een unieke dominante rol in het badkamerontwerp.

 

Laufen Alessi one badkamermeubelHet visuele anker en sleutel designelement is de vloerstaande wastafel, liefdevol Tam-Tam genoemd - door haar gelijkenis met een trommel. Dit keramische voorwerp met organische vorm, gegoten uit één stuk, is momenteel één van de meest indrukwekkende keramische producten voor de badkamer. De andere wastafels, het indrukwekkende bad, de keramische douchebak en de closets uit de collectie spreken dezelfde zinnelijke designtaal. Zij definiëren een vrouwelijke stijl in de badkamer. De Zwitserse badkamerspecialist is er trots op dit wastafelstuk in deze grootte en dit volume in serie uitgebracht te hebben, want dat was niet zo eenvoudig.

 

Het proces van keramiekfabricage is namelijk aan natuurlijke grenzen qua grootte onderworpen, wat groter is, kan niet maatvast gebakken worden. Laufen Bathrooms heeft daarom speciaal een oude fabricagetechniek - de verwerking van fijne vuurklei - verder ontwikkeld om deze wastafel en haar varianten te kunnen vervaardigen. In het Oostenrijkse Gmunden worden deze weelderige vormen met een hoge mate aan handenarbeid in serie vervaardigd. De met Design Plus bekroonde wastafel is het zinnebeeld en de basis voor een interessant, amusant, poëitsch design zoals Alberto Alessi, de directeur van Alessi, het formuleert. Baden en keramische onderdelen symboliseren in de badkamer de moederlijke codex, aldus Alessi, de vrouwelijke wereld van de dingen, rond en zacht. Hij ziet in de nieuwe vormen een Meta-Style in de badkamerarchitectuur.

 


Gepubliceerd in: Sanitair Gerelateerde artikelen: Alessi, bad, Laufen, opzetwastafel, Sanitair, wandcloset, wastafel, Alessi one