Uw winkelwagen

LAUFEN LIVING CITY BIJZONDERE WASTAFELS

Laufen living city

laufen-living-city

Laufen heeft voor mensen met een persoonlijk cachet iets bijzonders bedacht: de wastafels van de serie ‘living city by Laufen vallen in de smaak door een gereduceerde vorm en verrassende opties. Het keramische planchet kan naar eigen wens met individuele versieringen worden gekozen. De badkamer is een intieme ruimte en verlangt daarom naar individualiteit. Want zo uiteenlopend het dagelijkse verzorgingsritueel is, zo zijn ook de voorstellingen van de persoonlijke enscenering van de badkamer. Met het kubusvormige design van de wastafels en waskommen van de serie ‘living city’ - een ontwerp van Phoenix Design - laat Bathrooms de vrije keuze voor een gevarieerde badkamerinrichting. Met hun gereduceerde vormtaal richten ze zich tot mensen die van een moderne sfeer houden en hun omgeving met fijn gevoel en sensibiliteit voor materiaal vorm geven.

Waskommen
De serie bestaat uit waskommen en wastafels in diverse afmetingen: 50, 60, 80 of 100 cm. De 60 cm brede wastafel is bovendien naar keuze met of zonder geïntegreerd keramisch planchet te verkrijgen. Het planchet is naar keuze en naargelang het ontwerp rechts of links van de wastafel verkrijgbaar. Het planchet is ook snijdbaar, waardoor inbouw in nissen mogelijk is. Het praktische, 40 cm brede planchet biedt de gebruiker veel ruimte om zijn flacons, crèmes en zeepjes binnen handbereik te rangschikken. Door de elegante, pure vorm wordt het planchet tegelijkertijd het ideale projectievlak om aan de badkamer een persoonlijk cachet te geven. Laufen Bathrooms heeft daarom naast zuiver wit ook een kunstenaarseditie met dertien frisse decoraties in het programma opgenomen, die door vier ateliers gemaakt werden. Zo zorgen bijvoorbeeld een libelle, een fossiel, groene bamboe, gestileerde magnolia’s of een notitieblaadje voor een goed humeur in de badkamer - ook andere grappige en decoratieve dessins kunnen gekozen worden. Tot de collectie behoren ook drie varianten met volledige kleurvlakken; in rood, zwart en geel gespoten. Bij afname van een kleine oplage van tenminste tien wastafels kan het vlak bovendien van een zelf gekozen logo, versiering, motief of kleurvlak voorzien worden - bijvoorbeeld om de bedrijfsidentiteit van een onderneming of hotel ook in de badkamer zichtbaar te maken. laufen-living-city-3

Wastafels
De wastafels van ‘living city’ zijn bovendien uitstekend geschikt om met elkaar of designverwante voorwerpen gecombineerd te worden. Wie zijn badkamer niet met andere mensen deelt, kan ‘living city’ als sculpturaal element creatief inzetten. In de gezinsbadkamer biedt zich het gebruik van meerdere wastafels of waskommen aan - bijvoorbeeld in verschillende hoogten, telkens als afzonderlijke wasplaats voor vrouw, man en kinderen. Een spannende enscenering die bovendien elke gebruiker een bijzondere vorm van privacy in de badkamer verschaft. En omdat de wastafel en het planchet uit één stuk vervaardigd zijn, kunnen ze ook zeer eenvoudig gereinigd worden - geen enkele voeg stoort bij het poetsen, omdat ze doorlopend bestaan uit keramische oppervlakken die weinig onderhoud vergen.
laufen-living-city-2
Een passend podium voor ensceneringen van de badkamer met ‘living city’ is het modulaire meubelprogramma ‘Open’ van Laufen Bathrooms. ‘Open’ legt de nadruk op ruimheid en geeft aan designverwante badkamerontwerpers alle speelruimte - en veel opbergruimte voor de toiletartikelen. Dankzij een gepaste sifonuitsparing kunnen de meubelvarianten van de wastafels van ‘living city’ naadloos met de onderbouwkasten van het veelzijdig meubelsysteem geïntegreerd worden.


Gepubliceerd in: Sanitair Gerelateerde artikelen: Laufen, Living city, Sanitair, wandcloset, wastafels