Uw winkelwagen

LAUFEN VAL WINT EEN AWARD

De Laufen Val SaphirKeramik: winnaar van de Gold Award 2016

Laufen Val badkamermeubel SaphirKeramikHet Zwitserse merk Laufen heeft met de Val een winnend ontwerp op de markt gebracht, dat met slim gebruik van materialen en een prachtig design de grenzen opzoekt van wat mogelijk is op sanitair gebied. Het ontwerp, dat gerealiseerd is door Konstantin Grcic, speelt met vormen en lijnen. De unieke uitstraling is zelfs bekroond met de Gold Award 2016 in de categorie badkamers: de hoogste prijs die uitgereikt wordt tijdens de IF Design Awards. De jury was unaniem positief over het ontwerp. “Een terechte winnaar, want Laufen combineert een uniek materiaal met geweldige vormgeving”, aldus het juryrapport.

Laufen Val SaphirKeramik badkamer
 

Uniek en elegant ontwerp

De Val SaphirKeramik van Laufen is zorgvuldig ontwikkeld. Naast het opvallende design is ook het gebruikte materiaal bijzonder: het SaphirKeramik is een alternatief voor gewoon keramiek, en vele malen sterker. Daardoor kan het in veel dunnere vormen gebruikt worden. Bovendien is het SaphirKeramik milieuvriendelijk en duurzaam. Een perfect materiaal voor sanitaire oplossingen dus. De Laufen Val-collectie bestaat uit wastafels, waskommen en opbergschalen. Samen vormen deze een stilistische eenheid die niet misstaat in welke badkamer dan ook. Elegante lijnen en geleidelijke overgangen zijn een lust voor het oog, maar verbeteren ook de gebruiksvriendelijkheid.

Laufen Val wastafel SaphirKeramik
 

Op zoek naar de grenzen van het mogelijke

Met de Val-serie zoekt Laufen naar de sanitaire inrichting van de toekomst. De interactie tussen gebruiker, ontwerp en materiaal staat daarbij centraal. Volgens de jury van de IF Design Awards is de Laufen Val het meest vooruitstrevende ontwerp dat vandaag de dag verkrijgbaar is. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van een gehele nieuw materiaal – ook worden meteen de grenzen van dit materiaal opgezocht. Een prima prestatie dus, en een prachtige serie die een verrijking vormt voor iedere badkamer.

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws