Uw winkelwagen

LOFT BADKAMER IN EEN INDUSTRIEEL PAND

Een hoge en ruimtelijke badkamer

Loft badkamerDe levenskunstenaars en ontwerpers in Londen en New York waren de eersten die de leegstaande fabriekshallen en garages in hun stad ontdekten. Ze besloten dat dit de ultieme ruimte was om onconventioneel in te gaan wonen. Het was de basis van een heel nieuwe stijl van inrichten. De nonchalante loft-look is ontstaan in deze woonruimtes. Loft ruimtes zijn ideaal om een royale badkamer in te richten. Wonen in een loft betekent flexibiliteit; zowel ruimtelijk als functioneel. Want hoewel iedere loft als basis één ruimte is, is elke loft wel individueel ingericht. Alle loftwoningen hebben als typerend kenmerk hoge wanden, grote ramen en deuren en dat vaak gecombineerd met onbewerkte stenen- of bakstenen wanden. De sfeer is vaak stedelijk met industriële ruwe kenmerken.
 
Duravit paiova bad

Een loft badkamer inrichten

Wanneer je een loft badkamer gaat inrichten wil je het royale karakter van de ruimte accentueren. In een loft vind je dan ook de ruimte voor aparte kleuren en patronen. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de serie L-Cube van Christina Werner van Duravit. Kenmerkend voor deze veelzijdige serie meubels is de geometrische vormgeving. In totaal wordt er gebruik gemaakt van 30 verschillende oppervlakken waardoor er individuele accenten ontstaan. De kleur Jade zorgt juist voor nuances die exclusief zijn. Er is een samenspel met gouden deco-elementen wat een elegant accent geeft aan een informele loft badkamer. Je kunt de inrichting afwerken met royale tegels of juist een opvallend behang in donkere kleuren.
 

Ligbaden in de badkamer

Een loft is ruimtelijk heel open en biedt daarmee de ideale omgeving voor een vrijstaand ligbad. Een loftwoning heeft geen afgebakende grenzen, en hierdoor kan een bad een prachtig opvallend middelpunt zijn van een loft. Je kunt kiezen voor een heel opvallende badvorm om het karakter van je totale loft te bepalen. Wanneer je kiest voor Duravit ligbad Paiova 5 van EOOS vermeng je het unieke design met individueel comfort. Het bad is voorzien van twee rugleuningen waardoor je met twee personen in dit bad kan plaatsnemen. Je kunt echter ook kiezen voor het bad Cape Cod, het ontwerp van de Franse designer Philippe Starck. De vormen zijn organisch en het materiaal voelt warm aan. De rand is zacht gevormd bij het hoofdeinde waardoor je ontspannen in een ligbad zit in een loft badkamer, midden in de loft.

duravit bad Cape-Cod

 

 

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Badkamers