Uw winkelwagen

NOVOCERAM NAPAMI TEGELS

Keramisch parket biedt vele voordelen

Houtlook tegelsIn 2015 heeft Novoceram Napami een nieuwe serie keramische tegels op de markt gebracht, die hout nabootsen. Deze tegels zijn nauwelijks van hout te onderscheiden. De voordelen van keramische tegels ten opzichte van zijn houten tegenhanger zijn overtuigend. Keramisch materiaal als houtlook tegels heeft duidelijk een aantal voordelen, die houten vloeren niet hebben. Hier staan ze voor u op een rijtje.

 

Waterdichte vloeren

Een van de overduidelijke nadelen aan een houten vloer is dat hij gemakkelijk beschadigd raakt door water. In keukens of badkamers is het dan ook onmogelijk om een houten vloer te leggen. Keramiek hout kan prima tegen vocht en kan zelfs in zwembaden en wellnesscentra prima gebruikt worden.

 

Keramiek raakt niet bekrast

Houten vloeren zijn prachtig, maar ze zijn vaak ook kwetsbaar. Vooral zachtere houtvloeren raken gemakkelijk bekrast. Keramieken tegels hebben deze nadelen niet. Het materiaal dat Novoceram Napami gebruikt, Porcellanato, is bestand tegen krassen en andere vormen van slijtage, zodat de vloer er altijd als nieuw uitziet.

Novoceram Napami houtlook-tegels
 

Vervuiling speelt geen rol

Keramiek parket is vergelen met hout ontzettend makkelijk schoon te houden. Vlekken kunnen op een makkelijke manier weggehaald worden met behulp van een spons. Dat betekent dat de keramieken houten vloer ook prima in de keuken gebruikt kan worden. De verschillende maar zeer realistische decors en afwerkingen van de houtlook tegels zorgen daarbij voor een natuurlijke ambiance.

 

Keramiek is bestand tegen hitte

Houten vloeren hebben nog een groot nadeel: ze zijn brandbaar. Keramiek is op geen enkele manier ontvlambaar, zelfs niet door open vuur. Bovendien komt er geen gas of stof vrij als de vloer van Novoceram Napami aan vlammen blootgesteld wordt. Mocht er een brand uitbreken, dan is een keramieken tegelvloer vele malen veiliger.

Keramisch parket novoceram
 

Geen vorstschade

In Nederland wil het nog wel eens vriezen. Houten vloeren kunnen in ons klimaat dan ook niet buiten gelegd worden: hout gaat kromtrekken als er plotselinge temperatuurwisselingen optreden. Keramieken houten vloertegels van Novoceram Napami daarentegen kunnen net zo goed binnen als buiten gebruikt worden. Zolang de juiste dikte en afwerking gekozen wordt, zal vorst nog zonlicht de keramieken vloer aantasten.

 

Gemakkelijk in onderhoud

Anders dan een houten vloer heeft een keramieken tegel van Novoceram Napami geen lak, olie of was nodig om in ogende conditie te blijven. Dat betekent dat je altijd een mooie houten vloer kan hebben zonder dat hij gepolijst hoeft te worden, of andere dure behandelingen hoeft te ondergaan.

 


Gepubliceerd in: Tegels