Uw winkelwagen

PROVENZA EVO-Q TEGELS

Provenza Evo-Q gelijkt kwartsiet

Provenza Evo-Q wandtegelsEen elegante en natuurlijke sfeer creëer je door vloertegels of wandtegels in neutrale tinten en zachte kleuren te combineren tot een minimalistische stijl. De tegel gemaakt naar kwartsiet draagt helemaal bij aan deze stijl, volgens de ideeën van Provenza Evo-Q. Het geeft de ruimte een sobere uitstraling door de natuurlijke kleuren van steen: wit, zand, licht- en donkergrijs. De Provenza Evo-Q tegels zijn complex en afwisselend qua formaat, afwerking en structuur. De tegels van Provenza Evo-Q zijn gemaakt in diverse rechthoekige vormen, zoals bijvoorbeeld 80 cm x 180 cm, waardoor de nerven in het materiaal mooi uitkomen. De rijke uitstraling van de tegels zit hem in de verschillende manieren waarop de ze afgewerkt kunnen worden. Technieken zoals beitelen en boucharderen halen het witte element van het kwartsiet naar boven zodat de wandtegels of de vloertegels een driedimensionaal aspect krijgen.

Provenza Evo-Q tegels
 

Toepassingen met de Provenza Evo-Q

De lijn is in eerste instantie ontworpen als invulling om een aantal kamers vrij in te richten in verschillende stijlen, smaken en dimensies. Onder deze kamers waren zowel openbare kamers als privévertrekken met variërende groottes. Met Provenza Evo-Q kreeg elke kamer een duidelijk eigen persoonlijkheid, precisie en onderscheiding. Door combinaties te maken van gladde of juist driedimensionale structuren heeft Provenza Evo-Q verschillende stijlen samengesteld zodat er zowel contrast alsmede een overlappende balans kan plaatsvinden in en tussen de diverse kamers.
 

Structuren in het kwartsiet

Er worden diverse technieken op de Provenza Evo-Q toegepast. Zo heb je de Backface structuur, waarbij een calibrator lengtestrepen aan de achterkant van de tegels maakt. Deze strepen geven een betegelde muur een elegante, doch sobere uitstraling. De gebeitste structuur daarentegen legt de nadruk op het handmatig breken van de tegels. Een aardse, onafgemaakte en natuurlijke structuur. De trippel structuur, verkrijgbaar in 20cm x 120cm, wordt gerealiseerd door drie verschillende structuren met elkaar te mengen: glad, backface en gebeitst. Het resultaat daarvan is een wisselwerking tussen verschillende structuren zodat de wandtegels de muren dynamischer maken.

Provenza Evo-Q badkamer

 


Gepubliceerd in: Tegels