Uw winkelwagen

REFIN FILO TEGEL COLLECTIE DOOR ALESSANDRO EN FRANCESCO MENDINI

Refin Filo

Alessandroe n Francesco Mendini
Op Salone del Mobile 2014 presenteert Ceramiche Refin de preview van de nieuwe tegelcollectie FOLI. Deze nieuwe collectie is ontworpen door de Milanese architecten-ontwerpers Alessandro en Francesco Mendini als een niet deelnemend project voor “Create your tile”, de internationale wedstrijd gesponsord door Ceramiche Refin voor DesignTaleStudio.

De opdracht van de wedstrijd omvat de oprichting van een innovatief grafisch ontwerp voor keramische tegels die gebruikt kunnen worden in woningen en/of commerciële ruimtes. Andere belangrijke voorwaarden die deel uit maken van de ontwerpwedstrijd en waarop beoordeeld gaat worden zijn originaliteit, innovatie, het verkoop potentieel en de industriële reproduceerbaarheid .

 

Dezelfde waarden beschrijven de activiteiten van de DesignTaleStudio, in 2005 opgericht als een creatieve workshop voor onderzoek naar nieuwe technische en esthetische oplossingen met keramische materialen alsmede te bezien hoe de hedendaagse trends op de best mogelijke manier te vertalen en te interpreteren zijn.

Refin Filo tegels
FILO formaliseert dus de samenwerking tussen Ceramiche Refin en de gebroeders Mendini, die zich niet hebben beperkt tot het ontwerpen van hun eigen collectie voor de DesignTaleStudio, maar zelf ook deel zullen uitmaken van de wedstrijdjury.

De Refin FILO tegels zullen ook te zien zijn op de volgende Cersaie beurs, waar het orthogonale rooster in een vergrote uitvoering de hoofdrol zal spelen. Een neutrale ondergrond wordt doorkruist door een dunne lijn die in de vorm van een raster een spel van een driedimensionale optische illusie lijkt te vormen. Het verkrijgen van een geometrische vorm terwijl er op hetzelfde moment ook sprake is van een duidelijk abstract effect is eigenlijk een directe verwijzing naar de grafische- en artistieke beweging van moderne kunst.

 

Het gemeenschappelijke doel is een grotere zichtbaarheid van het geïnstalleerde element te bewerkstelligen, zodat zelfs vloeren een belangrijke component in de definitie van het interieur kan worden en een toegevoegde waarde vertegenwoordigen in de inrichting van de ruimte of kamer.

In de Refin Studio zullen, ter gelegenheid van de officiële presentatie van de tegelontwerpwedstrijd, een willekeurige selectie van een aantal van de ingediende ontwerpen worden tentoongesteld aan het publiek.

 


Gepubliceerd in: Tegels