Uw winkelwagen

REFIN KAOS VLOERTEGELS

Refin Kaos.

Refin Kaos vloertegelsEen nul stadium en tegelijkertijd een complete wanorde en een potentieel begin van oneindig veel mogelijkheden. De grond, een organisch en vormeloos element, wordt de belangrijkste inspiratiebron van het product, dat de basis van de tegel vormt en de decoratie van het oppervlak voorstelt. Het eindproduct laat de moleculaire structuur van keramiek zien en geeft er een nieuwe interpretatie aan. De ontstane textuur wordt vervolgens bedekt met sporen die afkomstig zijn van de meest verfijnde printtechnieken.

Deze sporen vormen verschillende lagen waarmee kleureffecten en verschillende patronen gecreëerd worden die gezamenlijk een dynamisch oppervlak weergeven dat varieert afhankelijk van het gezichtspunt en de omgeving. Luca Nichetto drukt zo de waarde van deze innovatie uit en verrijkt deze met nieuwe betekenissen: traditionele en geconsolideerde technologieën gaan samen met de recentere digitale druk, waarbij alle productiecapaciteiten van Ceramiche Refin tegels elkaar ontmoeten. De ontwerper laat met het oog hierop meer gearticuleerde grafische motieven zien die niet de andere materialen imiteren maar die het gres porcellanato juist ontwikkelen. Alle facetten van het industriële traject worden hierbij uitgediept om zo het prototype dat op de Salone del Mobile gepresenteerd werd, nader uit te kunnen leggen.

De Kaos tegelcollectie voor wanden en vloeren is zeer uitgebreid en compleet met een ruim aabod aan formaten en vier hoofdkleuren: behalve wit en zwart worden er twee andere tinten voorgesteld die neigen naar een koude (grijs) of warme (beige) nuancering, die op hun beurt verder afzakken in vier verschillende gradaties. Verder wordt er aan deze neutrale kleurnuances een afwijkende grafische stijl toegevoegd die van de kleur afhangt. Decoraties, zowel wat betreft de kleur (geel, rood, blauw, wit-zwart) als de structuur, (wave) maken het gamma compleet.


Gepubliceerd in: Tegels Gerelateerde artikelen: Kaos, Refin, Tegels, vloertegels, wandtegels