Uw winkelwagen

VIEGA PROFIPRESS KWALITEITSKOPPELINGEN

Persfittingen met Viega kwaliteit

Viega perskoppeling Profipress Kwaliteit is belangrijk, vooral in de installatietechniek. Iedere installateur weet dat. Het slagen van een project is namelijk sterk afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte materiaal en producten. Dat geldt zeker niet in de laatste plaats voor persfittingen. Alleen met goede kwaliteit persfittingen kun je zorgen voor betrouwbare installaties. Tijd is geld, dus ook de winstgevendheid is afhankelijk van de kwaliteit van de koppelingen. Redenen genoeg voor echte professionals om te kiezen voor Profipress persfittingen met persverbindingstechniek van Viega. Echte Viega koppelingen zijn voorzien van een Viega logo, zodat je in één oogopslag kunt zien dat je echte kwaliteit in huis haalt.

 

Voorkom schade, gebruik Profipress

Het unieke Viega Profipress systeem is SC-Contur gepatenteerd. In tegenstelling tot andere systemen is bij de Profipress-systemen bij de niet-geperste persfittingen al bij de centrale de dichtheids- en belastingsproef te zien. Dit zorgt ervoor dat de niet-geperste fittingen alsnog kunnen worden geperst om eventuele schade te voorkomen. Deze betrouwbaarheid en veiligheid wordt door Viega gegarandeerd over het gehele testbereik zoals dat voor gas- en drinkwaterinstallatie verplicht is.

Niet voor niets is Profipress al jaren het meest gebruikte koperen buisleidingssysteem onder de installateurs. Niet alleen bij drinkwaterinstallaties, maar ook aan boord van schepen is kwaliteit en vooral betrouwbaarheid van zeer groot belang. Ook daar zijn de voordelen van de Profipress fittingen bekend en worden ze al jaren het meest toegepast. Datzelfde geldt voor de transport industrie en voor brandblusinstallaties.

Viega Profipress persfittingen
 

Duidelijk herkenbaar

Voor elke branche heeft Viega de juiste fitting, aangeduid met een specifieke kleur: drinkwater en verwarmingsinstallatie zijn gekenmerkt met een groene punt (EPDM-dichtelement), gasinstallaties hebben een gele punt (HNBR dichtelement) en speciale toepassingen waarin de temperaturen enorm kunnen oplopen, zoals bij zonnecollectoren, zijn voorzien van een witte punt (FKM dichtelement).

Naast deze gekleurde punten zijn alle fittingen tevens voorzien van het Viega-logo. Verwisseling is op deze manier bijna niet meer mogelijk, waardoor tijd wordt bespaard en onnodig werk om verkeerde fittingen te vervangen wordt voorkomen.

 


Gepubliceerd in: Installeren