Uw winkelwagen

VOLA 111 IS EEN REVOLUTIONAIRE DESIGNKLASSIEKER

De VOLA 111 is de eerste design inbouwkraan ter wereld

Vola 111 wastafelkraanWanneer de Deense ondernemer Verner Overgaard in de vroege jaren zestig van de vorige eeuw de internationaal gerenommeerde architect en designer Arne Jacobsen vertelde over zijn idee van een inbouwkraan met een verborgen montage, konden beiden niet weten dat de uitvoering van dit idee in 1968 zou leiden tot een revolutie in het ontwerp van de badkamer. Het idee van de inbouwarmatuur was dat alle technische elementen in de muur moesten worden geïnstalleerd en dat alleen de functionele delen zichtbaar zouden blijven. Dat was het succesvolle concept van de VOLA 111 kraan, die daarmee de eerste inbouwkraan ter wereld werd.

VOLA 111 inbouwkraan
 

Waterbesparende kranen met gebruiksgemak

Tot nu toe stelt de nu klassieke 111 VOLA kraan de normen voor het moderne badkamerontwerp. Niet alleen voor wat betreft de tijdloze vormgeving, maar ook ten aanzien van het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen water, waren de VOLA kranen hun tijd altijd ver vooruit. Het uitgangspunt is altijd geweest om te voorzien in een toilet- of badkamerkraan die de ideale hoeveelheid water die nodig is beschikbaar stelt maar zonder het beperken van het gebruiksgemak. Tegenwoordig kan zelfs met behulp van een waterstroombegrenzer de doorstroomcapaciteit van de klep worden verlaagd tot 1,9 liter per minuut, een maximaal comfort tegen een minimaal waterverbruik.

VOLA 111 badkamerkranen
 

VOLA biedt een scala aan variatiemogelijkheden

De service van deze kranenfabrikant is eveneens uniek. Al bijna vijf decennia op de markt kan VOLA nu nog steeds de reserveonderdelen voor de badkamerkranen van de eerste generatie aanbieden terwijl er toch 1001 individuele designmogelijkheden zijn. Het eigen modulaire systeem biedt een breed scala aan mogelijke variaties. Dit biedt de optie om een geheel eigen wandarmatuur samen te stellen waarbij er gekozen kan worden tussen verschillende lengtes van kraanuitlopen en bedieningshendels. Materialen en afwerkingen voor de VOLA kranen zijn onder andere beschikbaar in chroom, mat chroom, roestvrij staal, messing of tussen verschillende kleuren en een negental PVD afwerkingen die het Deense bedrijf sinds kort aanbiedt. En natuurlijk mag ook een elektronisch gestuurde kraan met handvrije bediening als variant op de VOLA 111 kraanarmatuur niet ontbreken. Ze noemt zichzelf VOLA 4011 en heeft, net als haar voorvader, een revolutie teweeggebracht in het ontwerpen van het openbare toilet.

VOLA kranen PVD

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Kranen