Uw winkelwagen

VSH TECTITE FITTINGEN

VSH Tectite fittingen

vsh-tectite

VSH Tectite Fittingen biedt u de mogelijkheid om razendsnel en in iedere situatie leidingen te verbinden. De fitting hoeft slechts in de (ontbraamde) leiding gestoken te worden en een solide verbinding is tot stand gebracht. Montage gereedschappen zijn dus overbodig. Met behulp van een demontagering of vork kan de fitting ook snel weer gedemonteerd worden.

 

De VSH Tectite insteekfittingen zijn uitstekend geschikt voor snelle reparatie klussen en is ook goed toepasbaar als probleemoplosser. Tectite kan gebruikt worden in die omstandigheden waar bij de traditionele verbindingstechnieken ongewenst zijn (brandgevaar) en/of bij moeilijk bereikbare plaatsen. U kunt hierbij denken aan situaties onderwastafels of in keuken kastjes. Naast de blank messing uitvoeringen zijn er ook een aantal types in verchroomde uitvoering verkrijgbaar.

 

Nadat de buis conform de montagevoorschriften is ingekort wordt deze in de fitting gestoken. Een duidelijke "klik" geeft aan dat de aanslag in de fitting is bereikt. Hierbij moet de weerstand van de afdichtingsring eerst overwonnen zijn. Bij het insteken van de buis in de fitting schuift de buis eerst door de ontkoppelingsring/eindkap en vervolgens door de rvs grijpring. Hierna passeert de buis de afstandhouder en wordt hiermede gecentreerd in de fitting. Na het fixeren passeert de buis (zonder veel krachtsinspanning) de afdichtingsring, waarbij de afdichtingsring 18% vervormt en daarmee een zekere afdichting garandeert. Als de buis de aanslag bereikt heeft, is een duurzame dichte verbinding tot stand gebracht.

 


Gepubliceerd in: Installeren Gerelateerde artikelen: installatiemateriaal, koppelingen, VSH