Uw winkelwagen

ALAPA EW3 INBOUWWASTAFEL IS HERBOREN

Alape EW3

Alape EW3 inbouwwastafelGoslar, oktober 2014 – 44 jaar geleden produceerde Alape de allereerste industrieel gefabriceerde inbouwwaskom ‘EW 3’. De ‘EW 3’ geglazuurd stalen waskom uit 1970 is fundamenteel in de geschiedenis van Alape als fabrikant van esthetische wastafels. Vanaf 1970 tot op heden zijn er meer dan een miljoen ‘EW 3’ exemplaren geproduceerd. Op Biënnale Interieur Kortrijk presenteert Alape een verfijnde versie van deze tijdloze klassieker; de ‘EW 3.2’. Mede dankzij de vooruitgang in de productietechnologie is een moderne en technisch herziende versie ontwikkeld. In navolging van het succes van de klassieke ‘EW 3’ heeft Alape sinds 1970 meer dan 100 verschillende waskom modellen ontwikkeld. Vanwege het karakteristieke materiaal van Alape waskommen, namelijk geglazuurd staal, zijn alle modellen, zowel inbouwwastafels als op- en onderbouw, continu aan te passen voor speciale uitvoeringen binnen de semipublieke sector. De ‘EW 3.2’ en Alape’s Special Solutions zijn te zien tijdens Interieur Kortrijk in hal 4, stand 457, van 17 t/m 26 oktober 2014.

 

Alape EW 3.2

Sinds 1970 heeft de ontwikkeling van de productietechnologie niet stil gestaan. Door deze vooruitgang is het mogelijk de klassieke ‘EW 3’ te verfijnen. Bij de modern en technisch herziende versie ‘EW 3.2’ is o.a. het PVC tape, welke een naadloze verbinding maakt tussen de waskom en het blad, niet meer nodig. Een ander voordeel van de nieuwe ‘EW 3.2’ zit in het glazuur: beide kanten van de waskom (binnen & buiten) zijn nu volledig geglazuurd wit. Hierdoor kan de kom harmonieus geïntegreerd worden in systemen met slechts een aanrechtblad. De ‘EW 3.2’ is geen vervanging voor het klassieke model. Beide producten worden aangeboden.

 

Tailor made

Tijdens Biënnale Interieur in Kortrijk toont Alape bovendien haar mogelijkheden voor Special Solutions. Omdat de stalen waskommen, in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden zijn, blijven zij binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Zo kunnen bijvoorbeeld individuele breedteafmetingen en op de millimeter nauwkeurige uitsnijdingen voor armaturen, lotiondispensers of tissuehouders in de wastafels geïntegreerd worden. Voor speciale projecten is het zelfs mogelijk waskommen te fabriceren in specifieke ralkleuren. Juist vanwege het materiaal en haar kenmerken als hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast, is de toepassing in de semipublieke sector voortreffelijk.

 


Gepubliceerd in: Sanitair Gerelateerde artikelen: Alape, Wasbak