Uw winkelwagen

Baden en Douchebakken

Wel of geen bad in de badkamer

Een bad is heerlijk om te relaxen en te ontspannen in de badkamer. Bij de keuze van een bad moet u dus ook altijd rekening houden met de binnenlengte van het bad. Baden zijn er in vele vormen en uitvoeringen. De meeste baden zijn gemaakt van acryl, plaatstaal of solid surface.

 

Vormen baden

Uiteraard is er het rechthoekige bad in maatvoeringen vanaf 120x70 tot lengtes van meer dan 2 meter. Dan zijn er de hoekbaden in kwartronde vorm of hoekig, leverbaar vanaf 120x120, esthetisch kan een hoekbad goed passen in een bepaald badkamerontwerp. Een rond bad behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, hiervoor heeft u wel de nodige ruimte nodig. Steeds populairder worden de vrijstaande baden ook deze baden zijn er in vele vormen.

 

Materialen

  • -Acryl, dit is een door en door gekleurde kunststof die aan de buitenzijde wordt verstevigd met polyester. Omdat het materiaal door en door is gekleurd kunnen krasjes en kleine beschadigingen in dit bad vrij simpel worden bijgewerkt.
  • Quaryl, dit is een materiaal welke wordt gegoten in een mal, hierdoor kunnen er zeer strakke vormen worden verkregen.
  • Plaatstaal, een bad van plaatstaal heeft zich in de afgelopen honderd jaar bewezen als een zeer degelijk bad en met de nieuwste technieken kunnen ook deze baden in alle vormen worden gefabriceerd.
  • Solid Surface, dit materiaal ook een gegoten kunststof en wordt veel toegepast voor vrijstaande baden, ook omdat het materiaal een de binnenkant en buitenkant van het bad dezelfde kleur, uitstraling heeft.