Uw winkelwagen

CERAMICHE COEM SHELF TEGELS

Tegels van COEM worden tot decoratieve wandplanken

COEM Shelf tegelsDe COEM SHELF tegels gaan een stap verder dan de traditionele functie van wandtegels als afdekmateriaal voor de wanden in de badkamer of het interieur. De SHELF wordt een steun, een wandplank die gebruikt kan worden als praktisch decorelement. Geïntegreerd, als onderdeel van het interieurontwerp, met de tegels op de wand uit de collectie Gres+. Deze nieuwe dubbele toepassing draagt bij aan de aantrekkingskracht van een materiaal dat tot nu toe alleen als afwerkingselement werd gebruikt.
 
COEM Shelf tegel
 
 

Individueel ontwerpen met de SHELF tegels

Door en door gekleurde porcellanato tegels uit de COEM Gres+ collectie worden bewerkt om een L-vormig element te creëren. Twee of meer elementen kunnen samen worden gebruikt om eindeloze combinaties te maken die naast decoratief ook praktisch kunnen zijn. Verschillende ideeën en opties zijn mogelijk zoals: boekenkasten, boekenplanken, displayplanken en steunvlakken voor decoraties. Onder andere aan te brengen als een statement op een betegelde wand in de woonkamer, de badkamer of voor een bijzondere expressie in commerciële ruimtes. Met andere woorden, COEM SHELF is een modulair systeem dat kan worden gebruikt als een element van microarchitectuur, waarbij nieuwe geometrieën met een keramische dimensie worden gevormd.
 
Ceramiche COEM Shelf tegels
 

De ontwerper Paolo Benevelli

De ontwerper wilde iets nuttigs doen met keramiek, een project dat enige betekenis zou hebben, een echte reden voor zijn productie. Normaal gaan tegels nooit verder dan hun traditionele functie in termen van het bekleden van wanden of vloeren. Voor mij was het echter van fundamenteel belang om uit de gebruikelijke denkwijze te stappen en een nieuw doel aan dit materiaal te geven. Ik wilde de tegel niet alleen als een "vlak element" voor de wandbekleding beschouwen. Door hem als een plank uit de muur te laten komen ontstond een nieuwe functie die het materiaal een andere toepassing verleende. Ceramiche COEM heeft een aantal prototypen ontwikkeld om het ontwerp te perfectioneren wat het begin van de samenwerking markeerde.
 
COEM Shelf tegels
 

ADI Ceramics & Bathroom Design Award 2017

De SHELF tegels ontvingen de ADI Ceramics & Bathroom Design Award 2017 voor een product dat keramische tegels een nieuwe betekenis geeft door te transformeren in een wandplank of een display-ruimte. Het is een dubbele toepassing voor een materiaal dat altijd voorbehouden is aan een enkel doel en nu de mogelijkheid biedt voor oneindige composities en gebruiksmogelijkheden. SHELF kan op verzoek worden geproduceerd op basis van de Gres+ tegelserie van COEM in de maten tegelmaten 60x60cm en 60x30cm telkens met een plankdiepte van 25cm. Op aanvraag is ook een plankdiepte van 28cm mogelijk.

 

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Tegels