Uw winkelwagen

COMPLETE BADKAMER MET CLOU FIRST

Complete badkamer Clou First

complete badkamer-clou-first

First, zo heet het eerste complete badkamerconcept van Clou, mét bijpassende zitmeubelen. Voor het uitgesproken design tekende de bekende Nederlandse (meubel)ontwerper René Holten. Sterke contrasten in zowel vormgeving, kleuren als materialen, geven de First-badkamer klasse en karakter. Enerzijds sober en sculpturaal, anderzijds robuust en industrieel. First: de juiste mix voor designbadkamers met lef.
Ruig
Een vrijstaand ligbad, wastafels en fonteinen, een toilet en bidet, kast, wastafelmeubelen, hocker en chaise longue; First is een vol­waar­dig en compleet sanitair­concept. Voor élke badkamer, groot én klein, de eerste keuze. In een ver­rassende combinatie van materi­alen, waaronder het matte Cristal Plant, het glanzende Mineral Marmer en het ruige, bruin-roestige cortenstaal.

clou-first-vrijstaandbadOntwerper René Holten (1961): ‘Voor het vrijstaande ligbad en de wastafels wilde ik krachtige, ovale vormen en daarbij optimaal gebruik maken van de kwaliteiten van de toegepaste materialen. Cristal Plant en Mineral Marmer zijn gladde composietmaterialen die vrijwel naadloos verwerkt kunnen worden. Als sobere sculpturen. Het contrast met de ladeconsoles, kast, hocker en chaise longue in het robuuste cortenstaal, vind ik bijzonder geslaagd. Het geeft de verder heel ingetogen badkamer een stoere, industriële touch.’
Doordachte details
Zowel in functioneel, ergonomisch als decoratief opzicht kent First tal van doordachte details. Heel fraai is bijvoorbeeld de waterafvoer bij de wastafel en het ligbad; een subtiele spleet­opening die het resultaat lijkt van een inkeping met een scherp mes. Precies op de plek waar het water van nature heen weg zou stromen. De Gulden Snede van Clou.

clou-first-wastafelRené Holten maakte het First-programma compleet met een bijpassende chaise longue en hocker: sober qua belijning, stoer qua looks. Het 3 mm dikke cortenstaal is beschermd tegen spatwater. De wit lederen kussens bieden het gewenste comfort.
Het puntje op de i van First wordt de kranenserie Joke (pas later dit jaar verkrijgbaar). Robuuste kranen met een industrieel karakter, waarbij de oranje knoppen voor een glimlach zorgen. Met hoogwaardig keramisch binnenwerk.


Gepubliceerd in: Badkamers Gerelateerde artikelen: Accessoires, Clou, first