Uw winkelwagen

DOLCEVITA EEN NIET ALLEDAAGS BADKAMERMEUBEL

Aqua en Ideagroup combineren modern en retrodesign

ideagroup dolcevita badkamermeubelDolcevita by Aqua is de Ideagroup collectie voor liefhebbers van minimalistisch, verfijnd en niet alledaags badkamermeubilair. Moderne vormen worden gecombineerd met zachte oppervlakken en retrodesign, in een spel van stijlen die harmonieus naast elkaar bestaan. De collectie van Dolcevita badkamermeubelen is gebaseerd op de glorierijke jaren uit het verleden. Het ontwerp introduceert een moderne benadering van de typische begrippen uit deze tijd gebaseerd op elegantie, stijl en vakmanschap. Dit maakt de meubelen van Dolcevita tot een ontwerpfilosofie die zich uit in een uniek badkamermeubel voor de moderne badkamer met een onmiskenbare uitstraling en aantrekkingskracht.

Wat direct opvalt bij de eerste blik, is het golvende oppervlak die zowel aan de voorzijde en de beiden zijkanten van de wastafelonderkast wordt toegepast. Dit zorgt voor een eindeloze continuïteit van het meubel dat ook geschikt is voor andere ruimtes behalve de badkamer. De ruimte tussen de onderkast en wastafelblad visualiseert een opening en creëert een zwevend effect dat het gehele ontwerp in harmonie brengt. De elegante en verfijnde structuur doet denken aan de externe afwerking van het meubelstuk, waardoor in dit geval ook een oplossing van continuïteit wordt gecreëerd.

ideagroup dolcevita wastafel
 

Bijna oneindige mogelijkheden met kleuren, afmetingen en wastafels

Net als de meeste Ideagroup badkamercollecties, biedt Dolcevita by Aqua een meerwaarde in individuele aanpassingsmogelijkheden, dankzij een modulaire structuur en een breed scala aan afwerkingen in verschillende materialen en kleuren. Er zijn twee afwerkingen in eikenfineerafwerkingen, de klassieke Rovere Naturale en nieuwe Rovere Moro, voor wie de voorkeur geeft aan donkere tinten. Is een afwerking in kleur meer geschikt dan bestaat de keuze uit lakkleuren in een gladde matte afwerking of in soft touch, dekkend op open poriën of de nieuwe metaalkleur. Dankzij deze laatste afwerking is nu ook een metalen effect - vergelijkbaar met het lakwerk in de auto-industrie - mogelijk voor meubels.

dolcevita ideagroup kast
 

Open en gesloten wandkasten

Naast badmeubels in zeer veel verschillende maten en een diversiteit in veel verschillende types van wastafels, is er ook meubilair beschikbaar in de vorm van wandkasten, hoge kasten en kasten met (gedeeltelijke) open vakken beschikbaar. Voldoende mogelijkheden om ook hier de badruimte individueel in te richten en tegelijkertijd voor gemak en opbergruimte te zorgen. Daarnaast biedt de Dolcevita badkamermeubel collectie van Aqua veel verschillende keuzemogelijkheden voor badkamerspiegels, inclusief een nieuw octogonaal design voor de badkamerspiegels. Een achthoekig ontwerp met een aluminium frame, kopervrij en bestand tegen krassen en corrosie. De spiegel kan worden geïnstalleerd met geïntegreerde verlichting in verschillende uitvoeringen.

ideagroup dolcevita badkamer
 

 ADI Ceramics Bathroom Design Award

Dolcevita en zijn maker Riccardo Gava zijn bekroond met de ADI Ceramics & Bathroom Design Award 2017. De prijs garandeert de preselectie in de Adi Design Index 2018, de catalogus van de Association for Industrial Design die jaarlijks de beste projecten van design.

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws, Badkamermeubels