Uw winkelwagen

DORNBRACHT SYMETRICS

Dornbracht Symetrics

dornbracht_symetrics

Het modulesysteem Symetrics van Dornbracht krijgt de Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland 2010 in de categorie productdesign. Uit meer dan 1.200 genomineerde inzendingen koos de prominente jury vijf Goud- en 18 Zilver-winnaars – een daarvan Symetrics. De prijsuitreiking vindt op 12 februari 2010 plaats in het kader van een feestelijk evenement ter opening van de beurs 'Ambiente' in Frankfurt met meer dan 1.000 deelnemers uit politiek, economie en pers.
„We zijn erg blij dat Symetrics door de jury werd gekozen“, aldus bedrijfsleider Andreas Dornbracht. „Ik zie de designprijs niet alleen als een onderscheiding voor Symetrics, maar ook als bevestiging voor de jarenlange samenwerking met Sieger Design, dat verantwoordelijk is voor het productdesign van het modulesysteem.“

Het modulesysteem Symetrics is een architectonisch totaalconcept voor de badkamer. Symetrics maakt door zijn zeer precieze structuren een vormgeving mogelijk die de ruimte zelf meer ruimte geeft. Het basisidee: een raster. Op dit raster (basisafmetingen 60x60mm) werden alle Symetrics-modules afgestemd zodat deze volledig vrij onderling gecombineerd kunnen worden. Alles past daarbij bij alles – zowel wastafel, badkuip, douche als bidet. Daardoor staan niet de afzonderlijke armaturen centraal, maar de ruimte als geheel. Door de reductie op de basisafmetingen blijft de badkamer altijd opgeruimd, gericht op het visueel rustgevende ritme van het raster. Symetrics kan vanwege het terughoudende design met allerlei Dornbracht-series in de badkamer gecombineerd worden en worden aangevuld met passende accessoires voor elk bereik. Symetrics werd al onderscheiden met de Good Design Award 2008 van 'The Chicago Athenaeum' en met de IF Product Design Award 2009.


Gepubliceerd in: Kranen Gerelateerde artikelen: badmengkraan, Dornbracht, Kranen, wastafelkraan