Uw winkelwagen

DURAVIT, IDEAL STANDARD EN CEDIT WINNEN RED DOT DESIGN AWARD

Duravit C.1 kranen en de Luv badkamer hebben onlangs Red Dot Awards gewonnen

Cedit Storie tegelsDe C.1 kranen voor de badkamer van de designer Kurt Merki Jr. zijn een perfecte weerspiegeling van de designtaal van Duravit. De ergonomische hendel heeft een groef aan de onderkant die de grip verbetert en een nauwkeurige beweging mogelijk maakt. Zorgvuldig ontworpen details, zoals de minimale opening tussen lichaam en hendel, maken de look compleet.
 

Duravit Luv

Het opmerkelijke ontwerp van Luv, door de Deense ontwerper Cecilie Manz, combineert Scandinavische zuiverheid met tijdloze, emotionele elegantie. Zachte vormen mengen zich met een rigoureuze geometrie. De keuze van materialen en kleuren onthult een gevoel voor vormen en een voorliefde voor nuance. De ovale wastafels van DuraCeram overtuigen door hun verfijnde lijnen, grote capaciteit en duidelijk afgebakende randen. Als optie kunnen klanten matte geëmailleerde wastafels met buitenoppervlakken in wit, grijs of zand voor de badkamer specificeren. Het badkamermeubel in drie perfect afgestemde kleurenvarianten, plus één versie in massieve Amerikaanse walnoot, kunnen vrij worden gecombineerd met de afwerkingen van het wastafelblad. De onderkasten van het badmeubel hebben in hoogte verstelbare voeten.
Duravit Luv badkamer Red-dot
 

Ideal Standard Idealrain Evo Jet

Na enkele dagen individueel testen en onderzoeken van alle producten die deelnamen aan de competitie, koos het panel van juryleden van de Red Dot Award de Idealrain Evo Jet van Ideal Standard, ontworpen door ARTEFAKT, als winnaar van een Red Dot Award. De jury van deskundigen kent het internationaal erkende Red Dot-keurmerk exclusief toe aan producten die opvallen door de voortreffelijkheid en superieure kwaliteit van hun ontwerp. Ideal Standard breidde zijn Idealrain douche en badkamercollectie in 2018 uit met de lancering van twee nieuwe lijnen van hoogwaardige doucheproducten, Idealrain Evo en Idealrain Evo Jet. Ze zijn een perfecte synthese van geavanceerde technologie en een aantrekkelijk ontwerp, dat een werkelijk unieke gebruikerservaring biedt.

Ideal-Standard IdealRain Evo Jet
 

Douche met glijstang en hoofddouche

De douchethermostaat met glijstang en/of hoofddouche van Ideal Standard is verkrijgbaar in de klassieke ronde versie en een verfijnde ruitvormige versie, beide met drie straalsoorten. Daarnaast bieden de nieuwe modellen een uitgebreid assortiment van douchekoppen. De Idealrain-collectie omvat complete douchesets die in veel verschillende samenstellingen verkrijgbaar zijn, dankzij de mogelijkheid om de secundaire douchekoppen te combineren met een selectie van glijstangen, hoofddouches en gecombineerde systemen, is het mogelijk om een individuele douche te creëren die een state-of-the-state beleving biedt.

Cedit Storie tegels Reddot
 

CEDIT Storie tegels

De Storie tegels van CEDIT - Ceramiche d'Italia ontvingen de eerste prijs in de categorie vloer- en wandtegels van de prestigieuze, internationale Good Design Award. CEDIT Storie is een design van het ontwerpbureau Zanellato / Bortotto en bestaat uit een verzameling grootformaat keramische tegelpanelen met ongekende effecten. De visuele expressiviteit van deze tegels is geïnspireerd op de manier waarop pleisterwerk en wanddecoraties in traditionele Italiaanse architectuur langzaam en prachtig vervagen met het verstrijken van de tijd. Dit maakt de collectie van wandtegels en vloertegels geschikt voor het gehele interieur, met name daar waar tijdloze expressie een onderdeel van het interieurontwerp is. Deze prijs voor de Storie tegels voor CEDIT is de tweede internationale prijs die werd gewonnen door Giorgia Zanellato en Daniele Bortotto, in 2017 wonnen zij de "Best of the Best" categorie van de Red Dot Design Award.
 
Opgericht in 1955, identificeert de Red Dot Award elk jaar de beste producten van het jaar. Meer dan 6300 producten van ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen namen deel aan de editie van 2018. Gerund door het Chicago Athenaeum-Museum voor Architectuur en Design, werd de Good Design Award in 1950 in Chicago opgericht door de wereldberoemde ontwerpers en architecten Edgar Kaufmann Jr., Eero Saarinen, Charles Eames en Ray Eames.

 


Gepubliceerd in: badkamer nieuws