Uw winkelwagen

LAGE TEMPERATUUR VERWARMING JAGA LAGE TEMPERATUUR RADIATOREN

Lage temperatuur verwarming

Jaga-lagetemperatuurverwarmingEnergiebesparende maatregelen in de gebouwde omgeving krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht. Daarbij staat onder meer lagetemperatuurverwarming (LTV) in de belangstelling. De toepassing hiervan heeft gunstige effecten op de stookkosten en het comfort in huis en kantoor. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden om duurzame energie toe te passen.

Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van Jaga is gebleken dat ruim de helft van de adviseurs en 43% van de installateurs regelmatig gebruik maken van LTV. Veruit de meesten geven echter aan dat men LTV vooral ziet in combinatie met vloerverwarming, vanwege het zeer grote afgifteoppervlak dat er in hun ogen nodig is voor een comfortabel binnenklimaat. Vooral bij renovatie, maar zeker ook in nieuwbouwprojecten, vormen Low-H2O radiatoren een volwaardig alternatief voor vloer- of wandverwarming.

 

Jaga: een duurzame oplossing

Door de grote massa heeft vloerverwarming veel energie nodig om op te warmen. Pas wanneer zij zichzelf voldoende heeft opgewarmd start de warmteafgifte aan de ruimte. Jaga ontwikkelde een unieke combinatie van een koper-aluminium warmtewisselaar met Dynamic Boost Effect (DBE), speciaal voor zeer lage watertemperaturen. De opwarmtijd is veel korter, de warmte-afgifte sneller en efficiënter. Jaga maakt met deze oplossingen optimaal gebruik van gratis warmtebronnen. Schijnt de zon plotseling binnen? Vloerverwarming en traditionele radiatoren warmen nog een tijd hardnekkig door en zorgen voor een overshoot aan temperatuur. Jaga Low-H2O radiatoren reageren veel sneller en verminderen automatisch en tijdig de warmteafgifte. Hierdoor is de temperatuur beter onder controle en bespaart u energie.

 

32,7% zuiniger

Jaga Low-H2O radiatoren met DBE reageren supersnel en zijn perfect regelbaar. Vloerverwarming daarentegen reageert langzaam op temperatuurschommelingen. Ultiem warmtecomfort krijgt u door beide systemen te combineren. Waarbij de vloerverwarming instaat voor een constante basistemperatuur en waarbij de snel reagerende Jaga Low-H2O designradiatoren voor een perfect geregelde en stabiele comforttemperatuur zorgen. Zo resulteert de combinatie van vloerverwarming en Strada DBE van Jaga in een daling van het verbruik met maar liefst 32,7%. Gemeten in het Jaga Experience Lab.

 

Lage temperatuur radiatoren

Jaga komt met lage temperatuur radiatoren voor warmtepompen. Jaga radiatoren zijn efficiënt en zuinig, geschikt voor toekomstgerichte verwarmingstechnieken én volledig recycleerbaar.


Gepubliceerd in: Radiatoren Gerelateerde artikelen: Jaga, verwarming